معرفی کتاب

معرفی کتاب

کتاب را باید ترویج کرد
معرفی کتاب

معرفی کتاب

کتاب را باید ترویج کرد

خدایا -ای خدای من ---عرفه ای در کنار مادرم

روز عرفه

ابتدا حتما صوت زیر را بشنوید


عرفه‌ای در کنار مادرم


http://farsi.khamenei.ir/audio-content?id=27795


------------------------------------------------

http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/27795/smpf.jpg

 


ادامه مطلب را ببینید 

ادامه مطلب ...

چهار زاویه از فیلم «محمد رسول‌الله (ص)»

چهار زاویه از فیلم «محمد رسول‌الله (ص)»

آشنایی با اهداف و انگیزه‌های تولید فیلم «محمد رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم»، آخرین اثر آقای مجید مجیدی و همین‌طور چگونگی ساخته شدن آن و اتفاقات و حوادث پیرامونی هنگام تولید و البته پیش‌بینی‌ها از استقبال چشمگیر مخاطبان داخلی و خارجی از این فیلم که با آغاز روزهای اکران، مسیر تحقق را می‌پیماید، ما را برآن می‌دارد که قدری پا را از محدوده‌ی شناخت سطحی و شتاب‌زده‌ی این فیلم فراتر بگذاریم. حرکت سنجیده‌ای که با ساخت این فیلم آغاز شد و امروز با سرعتی معقول و منطقی به مرحله‌ی ارائه‌ی اثر رسیده است (همان‌طور که آقای مجیدی نیز به آن اشاره کرده است) خبر از «آغاز یک نهضت فرهنگی» می‌دهد و همین امر، ضرورت وجود یک نگاه راهبردی نسبت به فیلمی درباره‌ی کودکی پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم را بیش از پیش می‌نمایاند.
از همین‌رو لازم است زوایای دید خود را نسبت به این اثر، که به زبان اسلام با دنیا سخن می‌گوید، مورد بررسی قرار دهیم و با قرار دادن آن در چارچوب‌هایی مشخص، به کارکردهایی بپردازیم که برای اسلام عزیز خواهد داشت.

آخرین ساخته‌ی کارگردان فیلم تحسین‌شده‌ی «بچه‌های آسمان» را می‌توان در چند سرفصل مورد التفات قرار داد. گرچه نمی‌توان منکر این نکته بود که در نهایت با یک خروجی و یک محصول مشخص و معین مواجه هستیم که باید آن را مورد قضاوت قرار دهیم، اما توجه به این مسئله نیز ضروری است که حجم عظیم تولید این فیلم و اهداف والایی که از ساخت آن مورد نظر بوده است و امواجی که آگاهانه و ناخودآگاه در جریان‌های اجتماعی و بین‌المللی ایجاد خواهد کرد، باید ما را برای ارائه‌ی یک نگاه منسجم‌تر و جامع‌تر مصمم بدارد.
عیار هر فیلم در محک زمان مشخص خواهد شد و فیلم «محمد رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم» با گذشت زمان، عیارش بیش از پیش برای همه مشخص خواهد شد. لحاظ کردن این نکته در نقد فیلم به‌عنوان یک اثر هنری که چقدر در برقرار کردن ارتباط عاطفی با مخاطب موفق بوده و توانسته است احساساتش را به‌سمتی هدایت کند که او را برای شناخت شخصیت پیامبر اعظم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم ترغیب نماید، نکته‌ی بسیار بااهمیتی است.

 ادامه مطلب  بروید 
ادامه مطلب ...

زندگی نامه ایت الله مصباح یزدی---

.محمد تقى مصباح یزدى در سال 1313 هجرى شمسى در شهر کویرى یزد دیده به جهان گشود

وى تحصیلات مقدماتى حوزوى را در یزد به پایان رساند و براى تحصیلات تکمیلى علوم اسلامى عازم نجف شد; ولى به علت مشکلات فراوان مالى، بعد از یکسال براى ادامه تحصیل به قم هجرت کرد


. از سال 1331 تا سال 1339 ه.ش در دروس امام راحل(قدس سره) شرکت

و در همین زمان، در درس تفسیر قرآن، شفاى ابن سینا و اسفار ملاصدرا از وجود علامه طباطبایى(رحمه الله)کسب فیض کرد.

وى حدود پانزده سال در درس فقه آیت الله بهجت مدظلّه العالى شرکت داشت.

بعد از آن که دوره درسى ایشان با حضرت امام به علت تبعید حضرت امام قطع شد، معظّم له به تحقیق در مباحث اجتماعى اسلام، از جمله بحث جهاد، قضا و حکومت اسلامى، پرداخت. وى در مقابله با رژیم معدوم پهلوى نیز حضورى فعّال داشت که از آن جمله، همکارى با شهید دکتر بهشتى، شهید باهنر و حجة الاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانى است و در این بین، در انتشار دو نشریه با نام هاى "بعثت" و "انتقام" نقش داشت که تمام امور انتشاراتى اثر دوم نیز به عهده معظّم له بود.

سپس در اداره، مدرسه حقّانى به همراه آیت الله جنتى، شهید بهشتى و شهید قدوسى فعّالیّت داشت و حدود ده سال در آن مکان به تدریس فلسفه و علوم قرآنى پرداخت. از آن پس، قبل و بعد از انقلاب شکوه مند اسلامى با حمایت و ترغیب امام خمینى (قدس سره)، چندین دانشگاه، مدرسه و مؤسّسه را راه اندازى کرد که از مهم ترین آنها مى توان از بخش آموزش در مؤسّسه در راه حق، دفتر همکارى حوزه و دانشگاه و بنیاد فرهنگى باقرالعلوم نام برد.

ایشان هم اکنون ریاست مؤسّسه آموزشى و پژوهشى امام خمینى(رحمه الله) را از جانب مقام معظّم رهبرى برعهده دارد. معظّم له در سال 1369 به عنوان نماینده مجلس خبرگان از استان خوزستان و اخیراً نیز از تهران به نمایندگى مجلس خبرگان برگزیده شده است. ایشان داراى تألیفات و آثار متعددى در زمینه هاى فلسفه اسلامى، الهیّات، اخلاق و عقاید مى باشد.

قسمتی از کودکی استاد:

زندگى پدر و مادر استاد در منزل میراثىِ مادریشان با سختى بسیار مى گذشت. مادر با کمک خاله ها، در خانه جوراب مى بافت تا پدر براى گذران زندگى جوراب ها را در مغازه بفروشد. این شغل بسیار کم درآمدى بود; به طورى که پدر مى بایست هر از چندى مبلغى قرض مى کرد تا به کارش سامانِ دوباره دهد.


استاد درباره آن روزگار چنین مى گوید:

یادم مى آید بهترین غذایى که دوست داشتیم و هفته اى یک مرتبه مى خوردیم این بود که با برادرم از مدرسه که مى آمدیم، دو ریال و ده شاهى سرشیر مى خریدیم، و مادر کمى آب قند درست مى کرد و با این سرشیر قاطى مى کرد، و این بهترین شام آخر هفته بود.

با وجود همه سختى ها این خانواده بسیار مذهبى و شیفته اهل بیت(علیهم السلام) در آن دوران خفقان رضاخانى، که برپا کردن مراسم عزادارى مطلقاً ممنوع بود، شب هاى محرم در زیرزمین منزل، مجلس توسل و عزادارى برقرار مى کردند، و شب هاى جمعه دعاى کمیل و ذکر حدیث و صبح هر جمعه نیز دعاى ندبه برگزار مى گشت; به طورى که پدر دعاى ندبه را حفظ شده بود و آن را از بر مى خواند.

همین علاقه و دلبستگى به دین و علاقه مندى به خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام) سبب شد که اولین فرزند خانواده «محمدتقى» نام گیرد.

برای مطالعه زندگی ایشان اینجا کلیک کنید





  ادامه مطلب ...

مجید مجیدی میگوید: اول کسی که فیلم محمد رسول الله را با خانواده اش دید که بود؟

مجید مجیدی خاطره‌ای زیبا و شنیدنی از اولین بیننده فیلمش تعریف کرد، اکرانی که کسب رضایت تماشاگر فیلم برایش آرزو بود و این اکران یکی پر استرس‌ترین لحظات زندگی‌اش بوده است.

-----------------------متن خاطره مجید مجیدی : 


ادامه مطلب

  ادامه مطلب ...

آماده باشید

آماده باشید
نیروهای مؤمن ما در سرتاسر کشور بدانند که حرکت، بهسمت اهداف و آرمانهای اسلامی است؛ در این هیچ تردیدی نیست. و همه خودشان را آماده نگه بدارند، همه آماده باشند؛ نیروهای مؤمن، نیروهای اصیل و معتقد در سرتاسر کشور -که بحمدالله اکثریّت قاطع این کشور را هم تشکیل میدهند- آمادهبهکار باشند. آمادهبهکار به معنای آمادهی جنگ نیست؛ یعنی هم آمادهی کار اقتصادی باشند، هم آمادهی کار فرهنگی باشند، هم آمادهی کار سیاسی باشند، هم آمادهی حضور در میدانها و عرصههای مختلف باشند؛ آماده باشند، ما همه باید آماده باشیم. در مقابل این جهتگیریهای دشمنان -که دشمنان ما شب و روز نمیشناسند- ما هم بایستی شب و روز نشناسیم و همه آماده باشیم. و وعدهی الهی هم راست است؛ خدای متعال وعدهاش راست است، ما سوءظنّ به وعدهی الهی [نباید داشته باشیم]. یکبار من اینجا عرض کردم که باید به خدا پناه ببریم و سوءظنّ به وعدهی الهی [نداشته باشیم]. خدای متعال لعنت کرده؛ الظّآنّینَ بِاللهِ ظَنَّ السَّوءِ عَلَیهِم دآئِرَةُ السَّوءِ وَ غَضِبَ اللهُ عَلَیهِم وَ لَعَنَهُم وَ اَعَدَّ لَهُم جَهَنَّمَ وَ سآءَت مَصیرًا یعنی خدا لعنت کرده کسانی را که به خدا سوءظن داشته باشند. حُسن ظنّ به خدا این است که وقتی میگوید که «اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم»، این را باور کن؛ این حسن ظنّ به خدا است؛ وقتی میفرماید: لَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه، این را باور کنیم. اگر حقیقتاً نیّت ما نصرت دین الهی است -معنای نصرت خدا همین است- بدانیم که خدای متعال نصرت خواهد کرد و تردیدی در این زمینه نداشته باشیم؛ وقتی انسان با این روحیّه حرکت کرد، آنوقت آن سکینهای که عرض کردیم بر دلهای ما انشاءالله نازل خواهد شد.

دانشگا هها باز شدند

بازگشایی  دانشگاه ها ..


مروری اجمالی بر انچه که باید انجام دهیم . رعایت قوانین دانشگاه مهم و  دقت در انجام ان واجب است اولویت همه دوستان مانند همیشه درس است-- 00000000000


انفاق و زکات علمی و  درسی نیز نکته مهمی است  . در دانشگاهها طرح مانند گذشته انجام شود و به  تقویت  علمی یکیدیگر ادامه دهید .

   عقد ازدواج   میتواند تا حدود 6 ماه ( 6 ماه اولش )   زندگی و برنامه هایتان را دچار تغییر و نوساناتی کند رعایت  نکاتی که در کلاس های قم  گفته شد  را فراموش نکنید .


تو جه کنید  اول درس دوم درس سوم درس

.

نکته مهم  بعدی دعای عرفه است . برنامه ان روز برای سروران عزیر پیامک میشود .

نکته دیگر  اعمال ماه محرم است    که نزدیک شده .  برنامه امسال   به شرح زیر است :

برنامه هر روز :

زیارت عاشورا  -

توسل به ائمه اطهار

- مناجات  با پروردگار (هر چه میخواد دل تنگت بگو ) --

شرکت در مجالس عزاداری عمومی --

  به تنهایی نیز مجلس عزا بگیریم

-   تمام هم و غم در ماه محرم بخصوص دهه اول این باشد که   از غذا ، خواب و کارهای روزمره بکاهیم .

بخصوص در عاشورا تا عصر عاشورا سعی کنیم زیاد غذا نخوریم  ، نخندیم ، لباس  نو  نپو.شیم .

.چنان کسی باشیم که پدرش را از دست داده در ان روز ایا به فکر لباس و خوراک است ؟؟؟؟


----------------------

  نکته مهم دیگر رعایت در خوراکی ها و خوردنی هاست .


تا میتوانید از هیچ غذای کارخانه ای استفاده نکنید .هیچ چیز کنسروی را نخورید  .  مانند همیشه سعی کنید  خودتان اماده و مهیا کنید .

کم غذا بخورید . لذیذ خوردن مهم نیست سالم خوردن مهم است .

برنامه غذایی بر اساس مزاج خودتان را رعایت کنید .

  و لازم به ذکر نیست که غذای روح مهم تر از غذای جسم است و دقت در ان مهم تر .


سروران فراموش نکنید   همه ما   پدران فرزندانی هستیم یا خواهیم بود  . و تمام این امور در سرنوشت فرزندمان در جسم و روحش تاثیر دارد . تربیت فرزند را قبل از تولد شروع کنید .  


موفق باشید


چرا ازدواج نمیکنی؟ چون پول ندارم !!!!!!!!!


ما نباید تصوّر بکنیم که حتماً بایستی یک نفری یک خانه‌ی مِلکی داشته باشد،


یک شغل درآمدداری داشته باشد، بعد ازدواج بکند؛


نه، ... این قرآن است که با ما دارد این‌جور حرف میزند:



سوره مبارکه النور آیه ۳۲


وَأَنکِحُوا الأَیامىٰ مِنکُم وَالصّالِحینَ مِن عِبادِکُم وَإِمائِکُم ۚ إِن یَکونوا فُقَراءَ یُغنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضلِهِ ۗ وَاللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ﴿۳۲﴾

مردان و زنان بی‌همسر خود را همسر دهید، همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را؛ اگر فقیر و تنگدست باشند،


خداوند از فضل خود آنان را بی‌نیاز می‌سازد؛ خداوند گشایش‌دهنده و آگاه است!






«ما بُنَی بِنَاءً فِی الإِسْلَامِ أحَبَّ اِلَی اللهِ عَزّوَجَلَّ مِنَ اَلتَّزْوِیجِ۱»

«هیچ چیزی نزد خداوند محبوبتر از ازدواج نیست».

 

و از حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام) رسیده است:

 

«تَزَوَّجُوا، فَاِنَّ التَّزْوِیجَ سُنَّهُ رَسُولِ اللهِ (صلی الله علیه و آله وسلم)، فَاِنَّهُ کَانَ یَقُولُ: مَنْ کَانَ یُحِبُّ اَنْ یَتَّبِعَ سُنَّتِی، فَاِنَّ مِنْ سُنَّتِی اَلتَّزْویِجَ۲»

«ازدواج کنید، که همانا ازدواج کردن سنت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) است که همواره می فرمودند: هر کسی که دوست دارد از سنّت من تبعیت کند، همانا «ازدواج کردن» از سنّت من است.»


اسلام به پسر و دختر امر می کند که هر چه زودتر ازدواج کنند و آنقدر به این مهّم تأکید دارد که رسول گرامی (صلی الله علیه و آله و سلم) ازدواج نکردن را اعراض از سنّت خویش، یعنی خروج از اسلام، می داندو خانه ای را که در آن «ازدواج» صورت پذیرد بهترین خانه می داند.



فقر مانع ازدواج نشود



اسلام با تأکید فراوان به پدر و مادر و اجتماع نیز، امر می کند که دختران و پسرانتان را تزویج کنید.

 


«وَاَنْکِحُوا الاَیَامَی مِنْکُمْ وَ الصَّالِحِینَ مِنْ عِبادِکُمْ و إِمَائِکُمْ اِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغنِهِمُ اللهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللهُ وَاسِعٌ عَلِیم

«زنان بی شوهر و مردان بی زن و کنیزان و بندگان شایسته ی خود را به ازدواج یکدیگر در آورید (تا میان مؤمنان، مرد بی زن و زن بی شوهر باقی نماند و از فقر مترسید که) اگر زن و مردی فقیر هستند، خداوند به لطف خود آنان را بی نیاز خواهد فرمود. خداوند به حال بندگان آگاه است و رحمتش وسیع و لایتناهی است.»

 

یعنی نباید فقر سدّ راه ازدواج شود که این وسوسه ی شیطانی است. چون از این وعده ی شیطانی بترسیم، در واقع به خداوند بخشنده سوء ظن داریم و سوء ظن به خدا حرام است. پروردگار عالم وعده داده است که گره از کار کسانی که فقیرند و ازدواج می کنند بگشاید. خداوند از لطف خود آنان را بی نیاز خواهد فرمود


قال ابو عبدالله، علیه السّلام:

من ترک التزویج لیخافه الفقر فقد اساء الظن بالله عزوجل، ان الله تعالی یقول: ان یکونوا فقرا یغنهم الله من فضله. (من لا یحضر الفقیه).

ترجمه: کسی که از ترس فقر ازدواج نکند، به تحقیق که به خداوند سوء ظن برده است، در صورتی که خداوند فرموده است: «خداوند به لطف خود آنان را بی نیاز خواهد فرمود».



ایت الله خزعلی در گذشت ............

آیت‌الله خزعلی دعوت حق را لبیک گفت

آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی متولد 1304 در بروجرد است؛ وی از تدوین کنندگان قانون اساسی جمهوری اسلامی و عضو سابق شورای نگهبان، عضو مجلس خبرگان رهبری و مسئول بنیاد بین‌المللی غدیر است.

ایشان که از شاگردان نامی آیت‌الله بروجردی بوده به خاطر امضای مرجعیت حضرت امام خمینی سال‌های قبل از انقلاب را در تبعید و زندان‌های ستم‌شاهی روزگار گذرانده است.




گفت‌و‌گوی تفصیلی فارس با آیت‌الله خزعلی و همسرش خانم کلباسی  را در  می اوریم   :


ادامه مطلب ................. 


 

ادامه مطلب ...

نقره بکوب ،طلا بریز پولک بپاش ............

سالروز ازدواج امام علی و حضرت زهرا  مبارک باد

چهارده اصل تربیتی از زندگی مشترک حضرت زهرا و امیرالمؤمنین علیه السلام


مظلوم و مظلومه عالم حضرت امیرالمومنین (ع)و همسر بزرگوارش حضرت زهرا (س) نمونه‌ای بسیار ناب از فرهنگ خانواده در طول تاریخ می‌باشد، در دوران آخرالزمان که فتنه‌ها بیداد می‌کنند که جمعی از این فتن خانواده ها را تهدید می‌کند راهی جز پناه بردن به خداوند عزوجل نیست، در این زمان الگو گرفتن از زندگی امیر المومنین علیه الاسلام و حضرت زهرا در سایه خداوند می‌تواند  راه ایمنی باشد برای رسیدن به کمال حقیقی ....

در این مطلب چهارده ویژگی این زندگی  مشترک را برای شما بیان می‌کنیم
۱ - اصل خدامحوری و عبادت خانوادگی


۲ - قرآن‌گرایی
۳- اصل ساده‌زیستی و زهد خانوادگی
۴ -اصل ایثار و انفاق خانوادگی
۵ -اصل پاک نگه‌داری محیط خانه و خانواده از گناه
۶ -اصل جهادی و فدایی بودن تمام اعضای خانواده
۷ -اصل دفاع همه‌جانبه از حریم ولایت و امامت

۸- اصل دانش‌پژوهی خانوادگی
۹- اصل عفت‌ورزی و عفاف‌محوری
۱۰- اصل حضور در اجتماع به هنگام ضرورت
۱۱- اصل تقسیم کار در خانه
۱۲- اصل برقراری ارتباط خانواده با مسجد
۱۳- اصل همسایه‌مداری
۱۴- اصل استفاده از لذت‌های روا

ادامه مطلب ...............
 
ادامه مطلب ...

خندوانه خندوانه

برنامه  خندوانه با حضور دکتر حداد عادل  .

.در این برنامه دکتر حداد عادل شعری  که برای همسر خود سرودند خواندند  .

توضیحات برنامه و سخنان دکتر در ادامه مطلب امده است .





مرا به خانه چراغی است از قمر بهتر

از آن چراغ شبی دارم از سحر بهتر

به باغ سبز محبت، صنوبری دارم

به سایه و ثمر، از سروِ کاشمر، بهتر

ز میوه های بهشتی پر است دامانش

پسر ز دختر و دختر، خود از پسر بهتر

دو صد هنر به سرانگشت نازنین دارد

هزار حُسنِ دگر دارد از هنر بهتر

دریغ دارم با دیگران سخن گفتن

مگر به او که سخن هرچه بیشتر، بهتر

ز همسری که شریکِ تو در غم و شادی است

که دیده در سفرِ عمر، همسفر بهتر؟

مباش در پی سیم و زرِ جهان، ای دل (عادل)

که گوهری که تو داری زِ سیم و زر ، بهتر

 


ادامه مطلب ................

ادامه مطلب ...

رمان جمجمه ات را قرض بده ......................


                                                                                    جمجم ات را قرض بده برادر

رمان «جمجمه ات را قرض بده برادر» عنوان رمانی است از  مرتضی کربلایی که از سوی انتشارات عصر داستان وابسته به بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان در دست انتشار قرار گرفته است. او در این کتاب به داستانی درباره عملیات والفجر 8 می پردازد.
این رمان که ماجرای آن در تبریز می گذرد با محوریت دو برادر نوشته شده است و روایت آن از سوی نویسنده به گونه ای صورت گرفته که گویی نویسنده در آن به نوعی درصدد اظهار ارادت به ادبیات قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم روسیه برآمده است. نام این رمان نیز به نوعی تداعی کننده همین موضوع است.

گزیده کتاب
هادی کتاب را توی دستش سبک سنگین کرد گفت" یادت هست یک جا فرموده بود در آستانه حمله جمجمه ها را به خدا قرض دهید و به دشمن بزنید؟ عملیات پارسال یادت هست؟ من همینطوری جمجمه ام را فراموش کردم و زدم به خط. اما خود به خود دندان هایم را به هم می فشردم و حس جمجمه داریم برمی گشت. اگر خوب قرض بدهی می دانی چه طور می شوی؟ گلوله هم که بخوری دردت نمی آید. حتی به گمانم متوجه هم نمی شوی. مثل یغلاوی که به همرزمت امانت دادی و گلوله ای را سوراخش کرد."

-----------------------------
کتاب بهترین داستان های جهان (جلد 1 تا 5)  برنامه مطالعاتی ما بین رمان خوانی  ...نشر عصر داستان .احمد گلشیری
قیمت ها :جلد دوم 26000-جلد سوم 19500-25000 جلد چهارم -جلد پنجم 24500-24000 جلد اول

فصل پاییز

موضوع  3 ماه (مهر ،آبان ،  آذر )


((((((حکومت اسلامی -  ولایت فقیه - مجلس خبرگان رهبری و .......... )))))


                                                       

برای  دریافت این سرود زیبا اینجا کلیک کنید


برای این‌که بتوانیم مقایسه‌ای سنجیده بین دیدگاه اسلام و سایر دیدگاه‌ها در زمینه حکومت انجام دهیم باید مروری بر مهم‌ترین مسائل فلسفه سیاست داشته باشیم و در هر مسئله، نظر اسلام را به‌دست اوریم و آن‌گاه با سایر نظریات مقایسه کنیم و تفاوت‌های اساسی بین آن‌ها را مورد توجه و دقت قرار دهیم. اینک با کمال اختصار به چند مسئله، اشاره کرده به توضیح دیدگاه‌های اسلام درباره آن‌ها می‌پردازیم تا امکان یک مقایسه اجمالی فراهم شود.


نخستین مسئله، اهمیت زندگی اجتماعی است که اسلام نه‌تنها ـ مانند اکثر مکاتب ـ آن‌را مورد تأکید، قرار داده بلکه اهتمام به مسائل اجتماعی و تلاش برای مصالح همه انسان‌ها را در قالب تکالیف مختلفی واجب دانسته و بی‌تفاوت بودن نسبت به آن‌ها را از گناهان بزرگ شمرده است. این اهتمام بدان پایه می‌رسد که گاهی صرف همه اموار و دارایی‌ها و حتی به‌خطر انداختن جان خویش در راه نجات دیگران از مصائب و گرفتاری‌های مادی و دنیوی و هم‌چنین از گمراهی‌ها و مفاسد معنوی و بدبختی‌های اخروی، ضرورت پیدا می‌کند. و گمان نمی‌رود هیچ مکتبی به اندازه اسلام در این موضوع، پیش رفته باشد. البته ما معتقدیم که همه ادیان آسمانی، اختلافی در اصول و قواعد کلی نداشته‌اند و طبعا در این دیدگاه هم با اسلام، شریک بوده‌اند.



به ادامه مطلب بروید:

ادامه مطلب ...

تدبر در ایات

.......... تدبر در آیات .........

ایه این هفته


فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ

صبر پیشه کن که وعده خدا حق است

ایه ای که در اردو تدبر شد 

امام خامنه ای:آن کسانى که با تلاوت قرآن مأنوسند، این رشته‌ى مبارک را از دست ندهند، رها نکنند؛ آن کسانى که با قرآن مرتبطند، تدبّر در قرآن را، تدبّر در معانى قرآن را، تعمّق در مفاهیم قرآنى را، هدف خودشان قرار بدهند؛ اینها چیزهایى است که ما را قدم‌به‌قدم به قرآن نزدیک میکند


وقتی انس با قرآن پیدا شد، مجال تدبر و تأمل و تفکر در معارف قرآن به دست خواهد آمد. قرآن را نمیشود سرسری خواند و گذشت؛ قرآن احتیاج دارد به تدبر، تکیه‌ی بر روی هر کلمه‌ای از کلمات و هر ترکیبی از ترکیبهای کلامی و لفظی. انسان هرچه بیشتر تدبر کند، تأمل کند، انس بیشتری پیدا کند، بهره‌ی بیشتری خواهد برد؛ قرآن اینجور است.۱

.

.

.

در اردو چه گذشت .

اردو به قم و جمکران   ................................

.................................................................


                                                                                                                              


اردوی گروه مطالعاتی به قم و جمکران 

مباحثی که بررسی شد :

1- امامت  (اصول عقائد)

2-امر به معروف و نهی از منکر از منظر عقل

3-ازدواج  (قبل و بعد ازدواج )

4- فرزند اوری - فرزندانی سالم از نظر روحی و جسمی

5-مباحث اخلاقی ( غیبت، شهوت، ریا ، خشم)

6- چگونه و چه وقت بخوابیم؟

7-بررسی رمان های خوانده شده گروهی : موبی دیک  ملوین ،دیوید کاپرفیلد دیکنز-ابلوموف -کلبه عمو تم -

8-بررسی حفظ قران - حفظ به صورت  ثلث قران .3 دوره 6 ماهه و هر دوره یک ثلث قران  (210 صفحه در هر 6 ماه ) حفظ قران در یک سال و نیم .تمام اعضای گروه موافقت کردند .

با این جساب  50 درصد  اعضا حفظ تمام قران را اغاز خواهند کرد .

25 درصد حفظ یک ثلث از قران

و 25 دصد دیگر  حفظ موضوعی تعدادی از ایات را .

9-طلبه شدن . 6نفر از اعضای گروه بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه (4 نفر کارشناسی و 2 نفر ارشد ) وارد حوزه علمیه شدند .

10-خواندن خطبه عقد 3 نفر از برادران  در قم توسط یکی از علما 

11-آغاز بررسی خرید زمین  با توجه به  مبلغ صندوق قرض الحسنه  ........  استانهای  مورد نظر : مازندران یا گیلان (تصمیم نهایی بعد بررسی 3 ماهه اعلام میشود )

زمین : کشاورزی  برنج  شالیزار ..........

13- تاکید بر  ادامه تحصیل توسط اعضای گروه  در سطح کارشناسی ارشد و  دکتری  . رشته های (برق، اقتصاد ،علوم اجتماعی ، فلسفه )

14- بررسی علت غیبت 7 غائب اردو  و پذیرش  عذر موجه این عزیزان .

--

-اردوی معنوی امسال تمام شد .   ثواب ختم  قران اعضای گروه در این 3 روز هدیه شد به ساحت مقدس امام عصر روحی له الفدا . که هر چه داریم از ایشان است .

جانها فدایت  کی می ایی؟

دست ما را بگیر؟

صاحب ما! امام ما !   مولای ما ! ساده بگویم  که دلمان برایت تنگ شده . نمیتوانیم بی تو سر کنیم . سخت شده مولای من . دعا کن برای ما . جانهایمان فدایت . نگاهی به ما کن . ما را اسم ببر و برایمان دعا کن .   ما ثابت قدمی در راه شما را میخواهیم . مولای ما   فدایت شویم .

یا الله یا رحم یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک




جوان متدین


افسران - من یک حزب اللهی ام


اخیراً حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار اقشار مختلف مردم با اشاره به تلاش دشمن برای لاابالی و بی‌تفاوت کردن جوانان فرمودند: آن‌ها می‌خواهند روحیه حماسی و انقلابی را در جوانان بُکُشند و در داخل نیز عده‌ای مدام جوانان حزب‌اللهی را با تعابیری نظیر افراطی می‌کوبند که این کار بسیار غلط است. 

ییانات در حقیقت بغض کهنه‌ای بود که در چند ماه اخیر گلوی بسیاری را می‌فشرد. خطاب به کینه توزانی که منتقدان را در کنار اسرائیل قرار دادند و با رمز "افراطی" دغدغه‌مندان اصیل را مورد حمله قرار داد و هشدار به رسانه ها و روزنامه‌های مواجب بگیر که چند ماه است به فحاشی و هتک حرمت مشغولند... . 
افتخار به نسل جوان متدین و انقلابی مطالبه دوم مقام معظم رهبری بود است. عده‌ای به دنبال انزوای نسل جوان انقلابی هستند. رهبر معظم انقلاب این نسل را افتخار‌آمیز عنوان کردند چراکه در حملات عظیم و پیچیده و در میان آسیب‌های خطرناک ایمان خود را حفظ کرده‌اند
ایشان فرمودند قدر این جوان‌های متدین و انقلابی دانسته شود. اما متاسفانه عده‌ای به دنبال انزوای جوانان حزب‌اللهی هستند. 
ایشان یکی از مهم‌ترین راه‌های تقویت درونی، حفظ روحیّه‌ی انقلابیگری در مردم بخصوص در جوان‌ها دانستند و بر این نکته تاکید کردند که سعی دشمنان این است که جوان ما را لاابالی بار بیاورند، نسبت به انقلاب بی‌تفاوت بار بیاورند، روحیّه‌ی حماسه و انقلابی‌گری را در او بکُشند و از بین ببرند که جلوی این باید ایستاد. 
پیشتر از این نیز در بیانات رهبر معظم انقلاب بر این نکته که حفظ جوانان انقلابی و روحیه انقلابی‌گیری مهم است تاکید شده بود. 
ایشان در ۱۵ اسفند ۹۲ فرمودند: واقعا باید قدر جوانان مؤمن و انقلابی را همه بدانند، همه؛ این جوانان مؤمن و انقلابی‌اند که روز خطر سینه سپر میکنند، هشت سال جنگ تحمیلی میروند توی میدان؛ اینها هستند. افرادی که نسبت به این جوانها با چشم بدبینی نگاه میکنند یا مردم را بدبین میکنند، خدمت نمیکنند به کشور؛ به استقلال کشور، به پیشرفت کشور، به انقلاب اسلامی خدمت نمیکنند. این جوانها را باید حفظ کرد، باید از اینها قدردانی کرد، امروز هم بحمدالله کم نیستند و زیادند. [نباید] با عناوین گوناگونی بخواهیم این جوانهای مؤمن را طَرد کنیم و منزوی کنیم؛ که البته منزوی هم نمیشوند؛ آن جوانهای مؤمنِ پرانگیزه، با این حرفها منزوی نمیشوند اینها؛ لکن خب، ما باید قدر اینها را بدانیم. 
جوان انقلابی کیست؟ 
جوانان در طول تاریخ سرنوشت‌ساز انقلاب خون‌بار ایران است که برای به دست آوردن استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی‌جان خود را نثار کردند و رشادت‌های بسیاری انجام دادند. 
نقش جوانان در مبارزات مردم ایران و پیروزی انقلاب اسلامی ‌بر هیچ‌کس پوشیده نیست و این قشر همدوش با سایر اقشار مردم در مبارزات شرکت داشتند. 
جوانانی که دیروز در صف اول مبارزه با رژیم ستم‌شاهی شرکت داشتند امروز در مسئولیت‌های مختلف نظام اسلامی‌مشغول به کار هستند. 
قشر فعال و پویای جوان ایرانی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌درهمه صحنه‌های انقلاب حضور یافت و اوج حضورآن در هشت سال دفاع‌مقدس تجلی یافت. 
نگاهی به تاریخ انقلاب اسلامی ‌نشان می‌دهد، هر زمان که به این سرمایه‌های گرانبها توجه شد، منشاء تحولات عظیم و سرنوشت‌ساز در کشور شدند. 
هم اکنون، درخت تناور انقلاب اسلامی‌با خون جوانان ایران اسلامی، در مقابل انواع توطئه‌های داخلی و خارجی دشمنان بیمه شده است. 
به برکت انقلاب اسلامی، زمینه حضور جوانان در همه عرصه‌های نظام اسلامی ‌فراهم شده است و مشارکت آنان در عرصه‌های مختلف دستاوردهای گرانبهایی برای جمهوری اسلامی‌در‌پی داشته است. 
با گسترش امکانات آموزشی و دانشگاهی در کشور، خیل عظیمی‌از جوانان وارد مراکز علمی‌کشور شدند و زمینه تربیت مدیرانی خلاق برای آینده کشور فراهم شده است. 
جوانان، حامل و مروج ارزش‌های دینی انقلاب هستند و نقش مهمی ‌درحفظ و انتقال آنها برعهده دارند. برکات و دستاوردهایی که در نتیجه رهبری امام راحل، مقام معظم رهبری، تلاش مسئولان و مشارکت جوانان به دست آمده است، موجب شده‌است که نظام اسلامی ‌به عنوان نظامی ‌مقتدر و الهی در جهان مطرح باشد. خود‌باوری جوانان نیز رمز پویایی، ماندگاری و اقتدار انقلاب و نظام اسلامی، طی سالیان اخیر بوده است. 
امام خمینی‌(ره) با آشنا کردن جوانان با سرچشمه‌های عرفانی دینی و معنویت در عصر خود باختگی فرهنگی، پرچم استقلال روحی را در دل نسل جوان ایران برافراشتند و از همان ابتدای انقلاب، جوانان مخاطبان اصلی پیام‌های روشنگرانه امام خمینی(ره) به عنوان امید آینده انقلاب برای رهایی از چنگال رژیم ستمشاهی بودند. 
مشارکت جوانان در تمامی‌صحنه‌های انقلاب همچون سازندگی، دفاع در مقابل توطئه‌های داخلی و خارجی وحضور فعال در انتخابات، مقابله با فتنه ۸۸ و آثار آن بیانگر اعتماد به‌نفس در جوانان است. 
جوانان در جریان دفاع‌مقدس، در مقابل قوای مجهز دشمن که توسط استکبار جهانی حمایت می‌شد، با سلاح ایمان، ایثار و شهادت ایستادگی کردند و امروز نیز بزرگترین و موثرترین حامیان ولایت فقیه و مقام معظم رهبری جوانان و نوجوانان انقلابی و حزب‌اللهی هستند. 
منتقدین افراطی نیستند 
متاسفانه امروز بعضاً‌ بسیاری از مسؤلین گذشته و همچنین منتقدین امروز را افراطی می‌خوانند و با لحنی تند آن‌ها را مورد خطاب قرار می‌دهند. 
اما باید دید در جمهوری اسلامی به چه کسانی افراطی گفته می‌شود و چه کسانی معتدل هستند؟ اصلاً‌ افراطی با انقلابی بودن چه تفاوتی دارد، به چه دلیل برخی به افراطی‌گری متهم می‌شوند؟ 
در جامعه ما نیروهای افراطی در طیف‌های مختلف سیاسی حضور دارند و افراط هم از دیدگاه اسلام تخطئه شده است و هر نوع افراطی‌گری می‌تواند به جامعه لطمات زیادی بزند اما دولت‌ها نباید ملاک تشخیص این افراطی‌گری قرار بگیرند. 
به نظر می‌رسد هر جایی که مردان عافیت‌طلب و راحت‌طلب، در وسط میدان مبارزه جایی برای خود باز نمی‌کنند و خطر‌پذیری نمی‌کنند، انسان‌های مؤمن و مبارز را به تندی و افراطی‌گری متهم می‌کنند، اما بیانات ولی رهبر معظم انقلاب در بیست و چهارمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) است پاسخی به این سوال است. 
ایشان فرمودند: قرار نیست شخص و گروهی را متهم کنیم ولی دادن الفاظی به دیگران و برخی از مردم این آب و خاک امری بسیار ناپسند و بدور از منطق است. 
همچنین آیت‌الله ممدوحی عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: کسانی که امروز جوانان حزب‌اللهی و انقلابی را با اسم افراطی مورد هجمه قرار می‌دهند و می‌کوبند در واقع آمریکایی‌های داخلی هستند. 
به نظر می‌رسد وجدان عمومی جامعه باید ملاک تشخیص افراطی‌گری و یا اعتدال قرار بگیرد، چراکه جامعه ما جامعه معتدلی است و خود می‌تواند تشخیص دهد که چه افراد و یا گروه‌های مفرط هستند و یا چه گروه‌هایی جانب اعتدال را رعایت می‌کنند. 
در این جامعه معتدل مردم گروه‌های افراطی را منزوی خواهند کرد، همانگونه که در گذشته هم شاهد بودیم مردم از گروه‌های افراطی روی برگرداندند که نمونه بارز آن دولت اطلاحات بود. وقتی مردم دیدند افراط‌گرایان بر جریان اصلاحات حاکم شدند و درصدد ایجاد بحران‌های سیاسی در جامعه هستند به این جریان رای ندادند؛ در جریان اصولگرا هم همین‌گونه یود. گروه‌هایی که دائما به دنبال افزایش دفع و کاهش جذب بودند هم توسط مردم به انزوا کشیده شدند. 
در نهایت حتی اگر گروه‌هایی جانب انصاف را در نقد دولت رعایت نکردند دولت نباید در‌پی ساکت کردن آنان باشد؛ بلکه باید با استدلال و منطق برخورد‌های جامع نسبت به منتقدین داشته باشد

فرار از ازدواج از ترس فقر ؟!

قرآن کریم بر همسر گرفتن و تشکیل خانواده تأکید دارد.

در آیه 74 سوره فرقان، یکى از ویژگى‌هاى بندگان خاصّ خداى رحمان چنین معرّفى مى‌شود:

یَقُولُونَ رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنِ...؛ و کسانى که مى گویند: پروردگارا ! از همسران و فرزندانمان مایه روشنىِ چشم به ما عنایت فرما.

طبق بیان این آیه شریفه، یکى از ویژگى‌هاى انسان‌هاى ممتاز و نمونه این است که از خداى متعالى، همسران و فرزندان خوب مى‌خواهند. به عبارت دیگر، انسان پسندیده حق، کسى است که گذشته از صفت‌هاى نیک دیگرى که دارد، به امر خانواده و زن و فرزند خود، اهتمام مىورزد.


در جاى دیگر مى‌فرماید:

وَ أَنْکِحُوا الْأَیامى مِنْکُمْ وَ الصّالِحِینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللّهُ مِنْ فَضْلِهِ...؛سوره نور

 مردان و زنانِ بى‌همسر و غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را همسر دهید. اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود، آنان را بى‌نیاز مى‌سازد.

یکى از نکته‌هاى بسیار مهمى که از این آیه شریفه به دست مى‌آید، این است که خداوند بزرگ با آوردن کلمه «أَنکِحُوا» به جاى «إِنکِحُوا» دستور مى‌فرماید: گذشته از ازدواج کردن که مطلوب و مستحب است، دختران و زنان بى‌شوهر را شوهر، و پسران و مردان بى‌زن را زن دهند. تعبیر «أَنکِحُوا» نظیر تعبیر «أَقِیمُوا» و «و لا تَحاضُّونَ» و «تَواصَوا بِالحَقِّ و تَوَاصَوا بِالصَّبْرِ» و مانند این‌ها است. در همه این موارد، قرآن نمى‌گوید ازدواج کنید، نماز بخوانید، به نیازمندان کمک کنید یا حق بگویید و صبر کنید؛ بلکه سفارش مى‌کند که ازدواج، نماز، دستگیرى از مستمندان و عمل به حق و صبر را احیا کرده، و رواج دهید و همدیگر را به این امور توصیه و تشویق کنید.


به عبارت دیگر، هر فردى دو تکلیف دارد:


        یکى مسؤولیتِ عمل کردن به وظیفه، و

                                                              دیگرى مسؤولیتِ به عمل واداشتن دیگران.


. افزون بر این که هر مردى یا زنى باید ازدواج کند، لازم است در اندیشه مردان و زنان ازدواج نکرده هم باشد؛ یعنى بکوشد تا موانع ازدواج را از پیش پاى آنان بردارد. این‌که بیش تر افراد جامعه ما، چنین احساس تکلیفى ندارند، ناشى از آن است که از توجّه به معناى دقیق و سفارش قرآن غفلت ورزیده‌اند.

هر کسى وظیفه دارد که تا حدّ مقدور نگذارد مردِ بى‌زن و زنِ بى‌شوهر در جامعه وجود داشته باشد البتّه این کار را باید از درون محیط خانواده آغاز کرد؛ سپس به خویشاوندان، نزدیکان، دوستان و همسایگان رسید؛ آنگاه به سراغ افراد دیگر جامعه رفت.


خداوند متعالى نیز به جهت تأکید بر مطلب مى‌فرماید که تنگدست بودنِ مرد یا زن، مانع ازدواج نشود. نه مرد بگوید: من الآن پول ندارم و نمى‌توانم هزینه خانواده را فراهم کنم، و نه زن بگوید: این مرد از لحاظ مادّى در تنگنا است و من نمى‌توانم یا نمى‌خواهم همسر چنین مردى باشم. این‌گونه عذرها و بهانه‌جویى‌ها پذیرفته نیست.

تربیت اسلامى اقتضا مى‌کند که مرد و زن به خداوند توکّل داشته باشند و در عین حال با تمام کوشش خود، براى به دست آوردن اسباب و وسایل زندگى از راهى مشروع بکوشند تا صاحب زندگى پاک و آبرومندى شوند.


حال اگر اوضاع و احوال به قدرى نامساعد است که نه فقط ازدواج دائم، بلکه ازدواج موقّت و حتّى ازدواج با کنیزـ وقتى کنیز وجود دارد ـ نیز امکان‌پذیر نیست، باید عفت و پاکدامنى پیشه کرد و منتظر فرصتى شد تا زمینه ازدواج فراهم شود. قرآن در ادامه همان آیه إِنکاح، به این مطلب امر مى‌فرماید:

وَ لْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ لا یَجِدُونَ نِکاحاً حَتّى یُغْنِیَهُمُ اللّهُ مِنْ فَضْلِه؛

و کسانى که امکانى براى ازدواج نمى‌یابند، باید پاکدامنى پیشه کنند تا خداوند از فضلِ خود آنان را بى‌نیاز سازد.

به هر حال، اسلام کوشش‌هاى فراوانى کرده تا در جامعه، هیچ مردى بى‌زن، و هیچ زنى بدون شوهر نماند.


چرا ازدواج ؟ چرا تشکیل خانواده؟



ازدواج و تشکیل خانواده، براى هر مرد و زنى آثار و فواید مهمى دارد. عمده‌ترین اهداف تشکیل خانواده عبارت است از



أ. نخستین و آشکارترین اثر تشکیل خانواده، تأمین نیاز جنسى زن و مرد است. زن و مرد

از نظر جسمى دو جنس مخالفند و به تدریج که بالغ مى‌شوند، نیاز جنسى خاصّى در آن‌ها پدید مى‌آید که هریک را به دیگرى متمایل مى‌سازد.

تأمین این نیاز جنسى در نظام ارزشى اسلام، نه تنها نکوهیده نیست، بلکه با رعایت ضوابط و شرایط، کارى پسندیده و مقدّس به شمار مى‌رود. همه نیازها و تمایل‌هاى انسان، بر اساس حکمت خداوند در او به ودیعه نهاده شده است و هدفى خاص را دنبال مى‌کند. در این میان، نکته قابل ملاحظه مورد توجّه اسلام قرار گرفته، این است که نیازهاى انسان متعدّد است و انسان باید همه آن‌ها را به طور متعادل و متوازن تأمین کند تا به کمال لایق انسانى دست یابد؛ از این رو هریک از نیازهاى خود را باید به صورتى تأمین کند که مانع تأمین دیگر نیازهاى او نشود و در رشد طبیعى و همه جانبه‌اش اختلال ایجاد نکند.

رعایت این حقیقت در باره نیاز جنسى و تأمین آن، اقتضا دارد که اوّلا بلوغ جنسى به طور طبیعى و در وقت مناسب خود پدید آید تا منشأ بحران و ناهماهنگى نشود؛ انسان را به ورطه سقوط نکشاند و جلو رشد و کمال‌هاى دیگر او را نگیرد؛ بنابراین لازم است محیط زندگى و جامعه انسانى از وجود عواملى که باعث بلوغ زودرس مى‌شود و کودکان و نوجوانان را از مسیر اصلى رشد و کمال خود به مسیرهاى انحرافى مى‌کشاند، پاک و پالایش شود. ثانیاً پس از بلوغ جنسى نیز باید تأمین این نیاز، با تأمین نیازهاى دیگر انسان هماهنگ و همراه باشد و فقط نیاز جنسى، همه ذهن و فکر انسان را به خود مشغول نسازد؛ چرا که در این صورت، انسان موجودى تک‌بعدى و حیوانى خواهد شد و بخش عمده‌اى از نیازها و کمال‌هاى وجود خود را فراموش خواهد کرد و این، خسارتى بزرگ است که باعث سقوط انسان مى‌شود.

بدیهى است که این هدف به تنهایى کافى نیست و نمى‌تواند یگانه علّت تشکیل زندگى خانوادگى باشد؛ زیرا بدون تشکیل خانواده هم، دستیابى به چنین هدفى امکان‌پذیر است.

--------------------------------------------

ب. دوّمین هدف از تشکیل خانواده، پیدایش آرامش روانى میان همسران است.


قرآن کریم در این باره مى‌فرماید:

وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیات لِقَوْم یَتَفَکَّرُونَ؛. روم (30)، 21.

 و از نشانه‌هاى او این‌که همسرانى از جنسخودتان براى شما آفرید تا کنار آنان آرامش یابید و میانتان مودّت و رحمت قرار داد. در این، نشانه‌هایى است براى کسانى که مى‌اندیشند.

در واقع، هریک از مرد و زن به تنهایى ناقص است و نیاز به دیگرى دارد و این نقص، با تشکیل خانواده برطرف، و آرامش براى هر دو طرف حاصل مى‌شود.


---------------------------------------------


ج. هدف سوم، پیدایش «مودّت» و «رحمت» و عواطف متقابل میان همسران است. «


مودّت» به معناى ظاهر ساختنِ محبّت

، و «رحمت»، نوعى تأثّرِ روحى و نفسانى است که از مشاهده نیاز طرفِ مقابل حاصل مى‌شود و شخص را به رفع نیازِ وى وا مى‌دارد

. این حالت، پیوسته به صورت یک کنش و واکنش متقابل میان همسران ادامه مى‌یابد و عواطفى عمیق‌تر و بادوام‌تر میان آن دو ایجاد خواهد کرد که وحدت و استحکام بنیان خانواده را در پى دارد و پرتو آن به فرزندانشان نیز سرایت خواهد کرد.

در آیه‌اى که گذشت، خداوند در حقیقت به یکى از نیازهاى اصیل انسان اشاره مى‌کند که ریشه فطرى دارد و جز در زندگى خانوادگى به صورت کامل ارضا نمى‌شود. انسان، به ویژه در سنّ بلوغ، احساس نیاز مى‌کند که کسى را دوست داشته باشد و کسى نیز او را دوست داشته باشد؛ از این رو هر روز به کسى دل مى‌بندد و پس از آن‌که در عشق خود شکست خورد، دنبال دیگرى مى‌رود. کم نیستند جوانانى که بهترین فصل زندگى و بخش عمده‌اى از سرمایه عمر خود را در این موضوع هدر مى‌دهند و سرانجام با اعصابى فرسوده، از زندگى و جامعه بریده، به گوشه‌گیرى روى مى‌آورند.

باید توجّه داشت که راه درست تأمین این نیاز روحى و ایجاد رابطه عاطفى را مى‌توان در یک ازدواج حساب شده جُست و محبوب خود را یافت. در این صورت انسان مى‌داند که باید به چه کسى عشق بورزد و متقابلا مورد عشق و محبّت همسر خویش نیز قرار خواهد گرفت و در زندگى پر از صفا و صمیمیّت، هر دو به زندگى خود ادامه خواهند داد. با این فرض، در چارچوب اصول اخلاقى و ارزش‌هاى دینى، این نیازِ عمیقِ عاطفى و روانى اشباع خواهد شد. خانواده‌هایى که به این ترتیب و با رعایت اصول اخلاقى و در پوشش رعایت ارزش‌هاى والاى دینى تشکیل مى‌شوند، از نوعى صفا و صمیمیّت و لذّت در زندگى خود بهره مى‌برند که دیگران از آن بى‌بهره و بى‌خبرند.

در جوامعى که روابط جنسى، آزاد است، همسران اغلب گرفتارِ اضطراب روحى مى‌شوندو آرامش لازم را نمى‌یابند. افزون بر این، در این جوامع به طور معمول عشقِ جدّى و با دوامى در خانواده پیدا نمى‌شود و همیشه احساس کمبود عاطفى خواهند داشت.


------------------------------------------------------



د. چهارمین و عمده‌ترین هدفِ تشکیل خانواده، تأمین نیازِ انسان به داشتن فرزند و تکثیر نسل انسان‌ها است.


علاقه به داشتن فرزند، نیازى فطرى است.

در هر پدر و مادرى، علاقه پدرى و مادرى وجود دارد که شاید بتوان گفت: این علاقه در مادر بیش‌تر است.

پیدایش فرزند، خانواده را وارد مرحله جدیدى مى‌کند و اعضاى دیگرى واردِ خانواده خواهند شد که نسل بعد را تشکیل مى‌دهند و پایه تشکیل جامعه آینده خواهد شد.

از سوى دیگر، هنگامى که اعضاى جامعه گسترش مى‌یابند و روابط خانوادگى و خویشاوندى در آن‌ها ضعیف و فاصله آن‌ها از هم زیاد مى‌شود، این ارزش‌هاى اجتماعى هستند که جایگزینِ رابطه خویشاوندى و فامیلى شده، وحدت و همبستگى جامعه را تضمین و تأمین مى‌کنند؛ ارزش‌هایى که اسلام بر آن‌ها تکیه کرده و آن‌ها را بر عقاید و بینش خاصّ خود استوار ساخته است؛ ولى باید توجّه داشت که انتقال این ارزش‌ها و عقاید به اعضاى آینده جامعه نیز به عهده خانواده است که هرچه خانواده در این راه موفّق‌تر باشد و بتواند فرزندان شایسته‌ترى پرورش و تحویل جامعه بدهد، آینده جامعه، بهتر و روشن‌تر خواهد بود و اگر در مسأله رشد و تربیت فرزند کوتاهى شود، آینده جامعه تهدید خواهد شد.

----------------------------------------------------

------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------


کارهایى که اعضاى خانواده در مسیر تأمین این اهداف انجام مى‌دهند، به دو نوع اصلى تقسیم مى‌شود:


أ. کارهایى که از همه اعضاى خانواده ساخته است و همه، به طور یکسان مى‌توانند با انجام آن‌ها در تأمین این اهداف مؤثّر باشند.

ب. کارهایى که از همه اعضا ساخته نیست؛ بلکه به تناسب ویژگى‌هاى جسمى و روانى اعضا، هریک از آن‌ها از فردِ خاصّى ساخته است و انجام آن از توانِ اعضاى دیگر خارج خواهد بود و بر همین اساس، به طور طبیعى، نوعى تقسیم کار بین اعضاى خانواده شکل مى‌گیرد؛

براى مثال ایفاى نقشى که زن در محیط خانواده مى‌تواند داشته باشد، هیچ‌گاه در توان مرد نیست. زن با توجّه به ویژگى ساختمان طبیعى و جسمانى‌اش مى‌تواند باردار شود و پس از وضع حمل، قادر است کودک خود را با شیرى که در سینه دارد، تغذیه کند و با توجّه به ویژگیهاى روانىِ مادرانه، او را پرورش دهد؛ امّا این‌گونه کارها از مرد که داراى ویژگى‌هاى جسمانى و روانىِ دیگرى است برنمى‌آید.

مرد نیز با توجّه به خصوصیات جسمانى و روانىِ خود مى‌تواند وظایفى را در مسیر تأمین اهداف خانواده بر عهده بگیرد که زن به انجام آن‌ها توانا نیست؛ پس تفاوت نقش زن و مرد در تأمینِ اهداف خانواده، به تمایز ویژگى‌هاى روحى و جسمى آنان مربوط مى‌شود. در سنجشى کلّى مى‌توان گفت که به طور معمول زن از نظر احساسات و عواطف، و مرد هم از نظر تدبیر و تعقّل قوى تر، و از آن‌جا که محیط خانواده، هم به تدبیر و هم به پرورش و تربیت نیاز دارد، این تقسیم کار به شکل طبیعى پدید مى‌آید که مرد به اداره خانواده و تأمین نیازهاى اقتصادى آن بپردازد و زن که از عشق و احساس به فرزندان خود لبریز است و بیش‌تر مى‌تواند آن‌ها را تحمّل کند، پرورش فرزندان را برعهده گیرد؛ بنابراین، بررسى دقیقِ اخلاق در خانواده و شناختِ احکام و ارزش‌هایى که اسلام در این زمینه مطرح کرده است تا حدّ بسیارى به شناخت خصوصیات جسمى و روحى هریک از اعضاى خانواده و نقش‌هاى ویژه‌اى که مى‌توانند ایفا کنند، بستگى دارد.
-----------------------------------------------------------
کتاب پرسش و پاسخ ها آیت الله مصباح یزدی

هر کس گناهی دارد !


نگویید: ما همۀ گناهان را نداریم که هر کس گناهى دارد و همان براى توقف و ماندن او کافى است.

لازم نیست که ذنوب همه عوالم را داشته باشد. یک ماشین‏ لازم نیست همه جایش خراب‏ شود تا بایستد.

استاد علی صفائی حائری



به دنبال زن خوشگل و خوشتیپ باشیم یا نه ؟ زیبا ، خوش اندام ،



چیزى که براى من در انتخاب همسرم مهم نبود تیپ، قیافه و زیبایى بود.

یک زن خوب و با ظرفیت را که با بدى‌هاى من سازگار باشد، به همه چیز ترجیح مى‌دادم.

وقتى با این دید به خواستگارى مى‌رفتم کمتر به بعد چهره و زیبایى توجه مى‌کردم. البته ناگفته نماند که اگر موردى پیدا مى‌شد که هم جمال و زیبایى و هم اخلاق خوب و ظرفیت را با هم داشته باشد نور على نور بود، ولى چه مى‌شد کرد که انگار خدا این دو را با هم در همه قرار نداده بود.

این داستان تا آنجا ادامه داشت که آقاى صفایى موردى را براى ازدواج به من معرفى کرد و چون خانه ایشان دو قسمت اندرونى و بیرونى و دو درب جداگانه داشت، به من گفت: با این عنوان که مثلا دارم از جلوى در عبور مى‌کنم، وقتى اونها از خانه بیرون میان دختر رو ببینم و نظرم رو بگم.

با دیدن دختر گفتم :

حاج آقا البته یکى از چیزهایى که براى من خیلى اهمیت نداره ظاهر و قیافه است اگر شما ایشون رو تأیید مى‌کنید کافیه، من خیلى در بند قیافه نیستم.

ایشون گفتند: برعکس، چیزى که امروز باید براى تو اهمیت داشته باشه باید همین اندام و قیافه و چاقى، لاغرى و... باشه.

اگر امروز تو فکر مى‌کنى اینها اهمیتى نداره به این هم توجه داشته باش که فردا بعد از ازدواج با دیدن سر و صورت‌هاى زیبا و اندام‌هاى موزون و دلفریب و... این موضوع براى تو اهمیت پیدا مى‌کنه و تازه مى‌فهمى که‌اى داد بى‌داد از چه چیز مهمى چشم پوشى کرده بودى!

پس امروز به صرف اینکه فکر مى‌کنى اینها مهم نیست نباید از اینها بگذرى مگر اینکه واقعآ از اونا عبور کرده باشى وگرنه همین‌ها روزى براى تو پر اهمیت شده و همین میشه آغاز مشکل و ناسازگارى ...

 

...زیبایى، صدا، اندام و حالت‌هایى که براى تو مهم هستند نمى‌توانى به آن‌ها بى‌اعتنا باشى مگر آنکه از آن‌ها عبور کرده باشى و گذشته باشى ... منى که حالتى خاص و چهره‌اى خاص در رویاهایم نشسته، نمى‌توانم به دیگرى روى بیاورم و با آن مأنوس شوم هر چند همه خوبى‌ها را هم داشته باشد. پس تا هنگامى که اسیر هستى به تقلید پرواز نکن ...

کتاب :«روابط متکامل زن و مرد، ص: 21»

می‌خواهی چگونه زندگی کنی؟



مى‏خواهى مثل بزغاله‏ ها زندگى کنى؟

مثل گنجشک‏ ها بمیرى؟

مى‏خواهى در این زندگى، مثل سگ ولگرد و بوف کور،  با رنج‏ها و کابوس ‏ها به دیدار مرگ بروى؟

چهطور مى‏توانى شب‏هاى روشن و روزهاى سازنده نداشته باشى؟

شب‏هایى که با خداوند پیوند بزنى و پیمان ببندى؛ و روزهایى که براى خلق گرفتار و بى‏ خبر، نور و شور و سرور بیافرینى.

تو مى‏توانى از همین روزهاى ساکت و شب‏ هاى بلند نوجوانى، براى هدف ‏هاى بلند و کارهاى بزرگ فردایت حساب باز کنى و برنامه بگذارى. بزرگان که به کارهاى بزرگى دست یافتند، از همین روزهاى خلوت و کارهاى کوچک شروع کردند. آتش ‏هاى بزرگ، از یک جرقّه‏ آغاز مى‏شود.

تو مى‏توانى براى فراغت‏ها و بى‏کارى‏ ها و براى کارهایت برنامه بریزى.

در فراغت ‏ها، مى‏توانى به ارزیابى حالت ‏ها و کارهاى خودت بپردازى. نقطه ضعف‏ ها، وابستگى‏ ها، بت ‏پرستى ‏ها و خودپرستى‏ هایت را بشناسى. آنچه را که باعث خوشحالى و یا ناراحتى تو شده، شناسایى کنى و آن‏گاه، خودت را به محاکمه بکشى.


                                                                                                              

تدبر در ایات

عبارت قرآنی برای تدبر

 ذلِکَ یَوْمُ التَّغابُن

آن [روز]، روز حسرت [خوردن‏] است

آن روز، روز زیان [و حسرت و افسوس‏]

آن روز روز مغبونی است
سوره : التغابن آیه : 9

غذای اردو

غذاهای اردو :


صبحانه:  

ثابت :  نان سنگگ - چای کوهی و باد رنجبویه -

متغییر :ارده و عسل ---ارده و شبره خرما ----فرنی   -گردو و خرما و سبزی 


ناهار:

تعداد زیادی از اعضای گروه ناهار نمیخورند .تعدای که ناهار میخورند طبق نظرشان   شیر برنج و  خوراک هویج و کدو   تهیه میشود .


شام:

آبگوشت -خورشت کرفس  وقیمه -ماهی-خورش کدو بادمجان


---------------------

شربت البالو -بیدمشک -و شربتهای مختلف از  عسل ، گلاب ،  تخم شربت  ،خاکشیر

------------------

شیرینی جات نیز توسط بعضی از اعضا در خانه تهیه شده  است .

----------------------------------------

میوه :انجیر ، انگور ، سیب

هندوانه

-----------------------------------


فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ

  • پس انسان باید به خوراک خود بنگرد،



برنامه اردو

خلاصه ای از برنامه اردو که در جلسه مرداد تصویب شد .


تمام مطالب با جزئیات برای اعضا ایمیل  یا  (و ) ،فکس و همچنین پیامک میشود .زمان انجام دوشنبه

. تماس تلفنی  سه شنبه  صبح برای تمامی اعضا  .

حرکت طبق محل زندگی افراد برای هر یک از اعضا  جداگانه بررسی شد و در پیامک و تماس تلفنی چگونگی همراه شدن با گروه  اعلام مبشود .0مانند اردوی سال قبل )

برنامه اردو  قم و جمکران :

چهار شنبه 

نماز صبح جماعت در حرم حضرت معصومه س  ساعت 6و سی دقیقه  صبحانه بعدِ صبحانه وقت ازاد   تا نماز  جماعت ظهر و عصر در حرم حضرت معصومه س  .ناهار(13 و 45 دقیقه* تا ساعت 14 و نیم

ساعات 14 و نیم  تا  19 و 22 (غروب افتاب )  جلسات و مباحثات  -از ساعت 19 و22 تا 21نماز جماعت مغرب و عشا در حرم مطهر --ساعت 21 شام-----ساعت  23 خاموشی

------------------------------------------------------

پنجشنبه:

: نماز صبح حرم حضرت معصومه  ---ساعت 6و نیم صبح صبحانه - ساعت  7 و نیم تا 11 جلسات و مباحثات  ---

از ساعت 11 و ربع تا  ناهار (13 و 45 دقیقه ) آزاد  . 13 و 45 دقیقه تا 15 ناهار و استراحت

ساعت 15 تا 19و 21 دقیقه  جلسات و مباحثات  ---شرکت در نماز جماعت  یکی از علما  و نشستن در درس اخلاق ایشان  تا ساعت 22و سی دقیقه -ساعت 22و سی دقیقه  شام  - ساعت 23 و سی دقیقه خواب

-------------------------------------------------------------------------------

جمعه

شرکت در نماز صبح و دعای ندبه جمکران   ساعت  5 صبح تا 9   عبادت فتفریح و تهیه میوه  و ... -

ساعت 9 تا 11  جمع بندی مباحثات انجام شده  در همان جمکران .

از ساعت 11  تا ساعت 15 شرکت در نماز  جمعه  و ازاد

ساعت 15   به بعد ناهار و استراحت  . مطالعه  و... تا نماز جماعت مغرب و عشا  (این نماز در حرم خوانده نمیشود بلکه  در محل اسکان به جماعت خوانده میشود به علت حضور یکی از اساتید  و شرکت  در کلاس ایشان موضوع : ازدواج و تشکیل خانواده    و ارائه راهکار با توجه به تک تک اعضا   --در پایان جلسه  دعای سمات خوانده میشود .

----------------------------------------------------------------------


.: Jamkaran Mosque :.
.: مسجد جمکران :. 
_________________________
©Photographer: Sajad Kheirkhah
#مسجد #جمکران #قم #ایران #سربند #یا_زهرا #معاونت_فرهنگی_مترو
#Jamkaran #Mosque #Qom #Iran


شنبه :تمام اعضا از نماز صبح تا نماز ظهر  ازاد هستند .  بعد از صرف ناهار راس ساعت 14 و سی دقیقه    اردو به پایان میرسد و همگی برای سوار شدن به اتوبوس  (به سمت  شمال ) و ون ها ( 2 عدد)  به سمت جنوب  اماده شوند .

------------------------------------------------------------------


نکات مهم اردو: همانند اردوهای قبل   هیچ چیز به اندازه دقت در وقت و زمان مقرر مهم نیست  تمام کارها در راس ساعت مذکور انجام میشود  (با توجه به اردوهای قبل) حتی اساتید دعوت شده و حضور در نزد علما نیز کاملا طبق برنامه است و هیچ گونه سوالات و برنامه های خارج از  این لیست پذیرفته نیست .

شرکت در جلسات و مباحثات ضروری است  .

تمام مخارج اردو طبق تصویب اعضا از صندوق قرض الحسنه تامین میشود  به همین علت  تنها برای تامین مبلغ کرایه ماشین ها  8000 تومان از همه اعضا دریافت میشود . قابل ذکر است سفر با وسائل شخصی  هنوز به تایید نرسید و  به احتمال زیاد به علت ایجاد ناهماهنگی مورد تایید قرار نگیرد لذا  همه اعضا از ون و اتوبوس های قابل اعتمادی که توسط  مسولین تهیه میشود  استقفاده کنند  و پیشنهاد ها و انتقادات خود را در جلسات اردو مطرح نمایند .

-------------------------------

تذکر مهم :     حضور تمامی اعضا در این اردو الزامی است (مگر عذر بسیار موجه  نظیر  اسیب دیدیگ جدی و یا فوت بستگان نسبی  ) .

از این مهم تر  :تحویل دادن برنامه انجام شده مطالعاتی خود هستند 

اعضا خود میدانند  طبق برنامه مطالعاتی پیش نرفتن به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و در جلسات قم اگر فردی نتوانسته برنامه مطالعاتی  و علمی خود را انجام دهد باید  از صندوق و گروه  خارج شود . این مهم به قدری  با جدیت پیگیری میشود که 3 نفر از اعضا در ماه گذشته  از گروه خارج شدند .

-----------------------------------------------------

لیست کتاب های این اردو ( هدیه )

متن-خانواده سواد رسانه ای و رسانه های دیجیتال-خبرگزاری فارسالگوی تخصیص درآمد و نظریه رفتار مصرف کننده مسلمان

امام دوازدهم و شهسواری معنوی، دفتر هفتم «اسلام ایرانی»، چشم اندازهای معنوی و فلسفیموسسه کتاب متن-همنام گل های بهاری: نگاهی نو به زندگی و شخصیت پیامبر گرامی (ص)-حسین سیدی-نشر معارف



امیدوارترین مردم چه کسی است؟


امیدوارترین مردم چه کسی است؟


       حدیث روز/ امام علی(ع)/ امیدوارترین مردم


 حدیث روز/ امام علی(ع)/ امیدوارترین مردم

تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص: 236

یک برنامه عملى

قسمت اول


مهم‌ترین مواد و دستورالعمل‌هاى مثبت این برنامه به شرح زیر است:

4 مورد
1. عبادات، به ویژه نمازهاى واجب را به موقع و با حضور قلب و اخلاص کامل انجام دهیم:


قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ * الَّذِینَ هُمْ فِی صَلاتِهِمْ خاشِعُون    مؤمنون (23)، 1 و 2.

به راستى که مؤمنان رستگار شدند، آنان که در نمازشان ترسان و فروتنند.

سعى کنیم در طول شبانه‌روز، مقدارى از وقت خود را به توجه قلبى اختصاص دهیم و براى آن زمان و مکان مناسبى را در نظر بگیریم:

وَاذْکُرْ رَبَّکَ فِی نَفْسِکَ تَضَرُّعاً وَخِیفَةً وَدُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالاْصالِ وَلا تَکُنْمِنَ الْغافِلِینَ؛ اعراف (7)، 205.

پروردگارت را در دل خود، از روى تضرع و خوف، آهسته و آرام، صبحگاهان و شامگاهان یاد کن و از غافلان مباش!


شکى نیست که اعتیاد و روزمرّگى عامل مؤثرى در برانگیختن تمایلات فطرى ارادى است؛ تا آن‌جا که چه بسا با انس گرفتن به لذتى، انسان از لذت‌هایى برتر چشم مى‌پوشد و لذتى را که بدان خو گرفته مقدّم مى‌دارد، گرچه مى‌پذیرد که لذت‌هاى دیگر بهتر و برترند. خو گرفتن به لذت‌ها همان‌طور که مى‌تواند براى انسان زیان‌بار باشد، مى‌تواند ارزشمند و نجات‌بخش باشد. پس چه بهتر که ما به کارها و رفتارهاى نیک و صالح خو بگیریم، که در این صورت اگر به دلیلى از انجام آنها بازماندیم، احساس ناراحتى و خسارت کنیم.

براى مثال، کسى که به خواندن نماز شب انس گرفته، اگر شبى نماز شبش قضا شود روحش آزرده مى‌گردد و احساس مى‌کند سرمایه بزرگى را از کف داده است. در این بین، عالى‌ترین و برترین لذت‌ها انس دل به خدا و چشیدن لذت مناجات او است که در سایه استمرار و تکرار توجه قلبى به خداوند حاصل مى‌گردد و تداوم ذکر او، هم لذت انس با خدا را در دل انسان پدید مى‌آورد و هم باعث بى‌اعتنا شدن به لذت‌هاى مادى مى‌گردد. هم‌چنین نباید از انس گرفتن به امورى که با خداوند ارتباط دارد غافل بمانیم؛ نظیر مشرّف شدن به حج و زیارت مشاهد مشرّفه و علما و آمد و شد با آنها. این امور باعث افزایش انس با حضرت حق مى‌گردند.

---------------------


2. انفاق و ایثار را فراموش نکنیم. بى‌تردید انفاق و هم‌چنین ایثار و بخشش چیزى که محبوب و مورد نیاز انسان است، بهترین وسیله براى دل کندن از لذایذ مادى و تطهیر و مصفا گشتن دل و مصون ماندن از آلودگى به دنیا است؛ هم‌چنان‌که قرآن کریم مى‌فرماید:


وَمَنْ یُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ   . حشر (59)، 9.

کسانى که از بخل و آز نگاه داشته شوند، ایشانند رستگاران.


هم‌چنین مى‌فرماید:

لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتّى تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ؛(1)

هرگز به نیکى نخواهید رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید.

در جایى دیگر با تعبیرى قابل تأمل مى‌فرماید:

خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَکِّیهِمْ بِها؛(2)

از اموالشان صدقه اى (زکات) بگیر تا بدان وسیله ایشان را تطهیر و تزکیه کنى.


خداى متعال نمى‌فرماید از آن‌ها زکات بگیر تا اموالشان پاک گردد و اگر حق فقرا و سایرین و یا مال غصبى در آن است بدین وسیله از آن بیرون رود و تزکیه گردد، بلکه مى‌فرماید از آن‌ها زکات بگیر تا خودشان پاک و تزکیه گردند. شاید نکته این بیان آن باشد که دل‌بستگى به مال و دنیا دل انسان را آلوده و بیمار مى‌سازد و با پرداخت صدقه و زکات، از تعلق و دل‌بستگى انسان به دنیا کاسته مى‌شود و علاوه بر مال، روح انسان نیز پاک مى‌گردد. البته این توجیه با وجه تسمیه‌اى که براى زکات ذکر کرده‌اند و آن را باعث پاک گشتن مال معرفى کرده‌اند منافاتى ندارد و با آن قابل جمع است.

نباید از نظر دور داشت که نماز و انفاق، اثر یکدیگر را کامل مى‌کنند و شاید به همین مناسبت است که در قرآن شریف غالباً با هم ذکر شده‌اند؛ از جمله از زبان حضرت عیسى(علیه السلام) چنین مى‌خوانیم:

وَجَعَلَنِی مُبارَکاً أَیْنَ ما کُنْتُ وَأَوْصانِی بِالصَّلاةِ وَالزَّکاةِ ما دُمْتُ حَیًّا؛(3)

و [خداوند] مرا هر جا که باشم با برکت ساخته و تا زنده باشم به نماز و زکات سفارشم کرده است.

1. آل‌عمران (3)، 92.

2. توبه (19)، 103.

3. مریم (19)، 31.


---------------------------


3. همه روزه بخشى از وقت خود را به فکر کردن اختصاص دهیم و درباره صفات خداوند، آیات الهى، نعمت‌ها و احسان‌هاى خداوند و هدف آفرینش بیندیشیم. هم‌چنین، تشخیص راه صحیح، طولانى بودن مسیر، محدود بودن فرصت و نیرو، کثرت موانع، بى‌ارزشى اهداف دنیوى و مشوب بودن لذت‌هاى آن به آلام و رنج‌ها، از جمله مواردى است که باید درباره آن‌ها تأمل کنیم.

((امام خمینى(رحمه الله) در این باره مى‌فرماید: بدان که اول شرط مجاهده با نفس و حرکت به جانب حق تعالى تفکر است، و بعضى از علماى اخلاق آن را در بدایات در مرتبه پنجم قرار داده‌اند و آن نیز در مقام خود صحیح است. و تفکر در این مقام عبارت است از آن‌که انسان لااقل در هر شب و روزى مقدارى ‌ولو کم هم باشد‌ـ فکر کند در این‌که آیا مولاى او که او را در این دنیا آورده و تمام اسباب آسایش و راحت را از براى او فراهم کرده، و بدن سالم و قواى صحیحه، که هر یک داراى منافعى است که عقل هر کس را حیران مى‌کند، به او عنایت کرده، و این همه بسط بساط نعمت و رحمت کرده، و از طرفى هم این همه انبیا را فرستاده، و کتاب نازل کرده، و راهنمایى‌ها نموده و دعوت‌ها کرده است، آیا وظیفه ما با این مولاى مالک الملوک چیست؟

آیا تمام این بساط تنها براى همین حیات حیوانى و اداره کردن شهوت است که با تمام حیوانات شریک هستیم، یا مقصود دیگرى در کار است؟

آیا انبیاى کرام و اولیاى معظّم، و حکماى بزرگوار و علماى هر ملت که مردم را دعوت به قانون عقل و شرع مى‌کردند و آن‌ها را از شهوات حیوانى و از این دنیاى فانى پرهیز مى‌دادند، با آن‌ها دشمنى داشتند و دارند، یا راه صلاح ما بیچاره‌هاى فرو رفته در شهوات را مثل ما نمى‌دانستند؟ (چهل حدیث، ص 6 و 7))))

 به طور کلى، سالک باید در زندگى روزانه خود براى تأمل درباره امورى که انسان را در پیمودن راه بندگى تشویق مى‌کند و از خودپرستى و دنیاپرستى باز مى‌دارد، فرصتى را اختصاص دهد. به لحاظ اهمیت این مسأله، قرآن کریم در آیات متعدد و با تعابیر مختلف آن را مورد تأکید قرار داده است. آیات پایانى سوره آل‌عمران یکى از این موارد است که نمونه‌اى به‌طور نسبت جامع از امورى را که باید درباره آن‌ها تفکر و تأمل کرد ارائه مى‌دهد:


إِنَّ فِی خَلْقِ السَّماواتِ وَالأَْرْضِ وَاخْتِلافِ اللَّیْلِ وَالنَّهارِ لآَیات لاُِولِی الأَْلْبابِ * الَّذِینَ یَذْکُرُونَ اللهَ قِیاماً وَقُعُوداً وَعَلى جُنُوبِهِمْ وَیَتَفَکَّرُونَ فِی خَلْقِ السَّماواتِ وَالأَْرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَکَ فَقِنا عَذابَ النّارِ * رَبَّنا إِنَّکَ مَنْ تُدْخِلِ النّارَ فَقَدْ أَخْزَیْتَهُ وَما لِلظّالِمِینَ مِنْ أَنْصار * رَبَّنا إِنَّنا سَمِعْنا مُنادِیاً یُنادِی لِلإِْیمانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّکُمْ فَآمَنّا رَبَّنافَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَکَفِّرْ عَنّا سَیِّئاتِنا وَتَوَفَّنا مَعَ الأَْبْرارِ * رَبَّنا وَآتِنا ما وَعَدْتَنا عَلى رُسُلِکَ وَلا تُخْزِنا یَوْمَ الْقِیامَةِ إِنَّکَ لا تُخْلِفُ الْمِیعادَ؛آل‌عمران ، 190 ـ 194.

مسلّماً در آفرینش آسمان ها و زمین، و در پى یکدیگر آمدن شب و روز، براى خردمندان نشانه هایى است. همانان که خدا را [در همه احوال] ایستاده و نشسته و به پهلو آرمیده یاد مى‌کنند و در آفرینش آسمان‌ها و زمین مى‌اندیشند [که:]پروردگارا، اینها را بیهوده نیافریده‌اى؛ منزّهى تو! پس ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار. پروردگارا، هر که را تو در آتش درآورى یقیناً رسوایش کرده‌اى، و براى ستم‌کاران یاورانى نیست. پروردگارا، ما شنیدیم که دعوت‌گرى به ایمان فرا مى‌خواند که: «به پروردگار خود ایمان آورید»، پس ایمان آوردیم. پروردگارا، گناهان ما را بیامرز، و بدى‌هاى ما را بزُداى و ما را در زمره نیکان بمیران. پروردگارا، و آنچه را که به وسیله فرستادگانت به ما وعده داده‌اى به ما عطا کن، و ما را روز رستاخیز رسوا مگردان، زیرا تو در وعده‌ات خلاف نمى‌کنى.


--------------------

4. استحضار مفاهیم و اندیشه‌هاى ذهنى، تأثیرى شایان در رفتار و نحوه عمل آدمى دارد. از این رو شایسته است جهت بهینه‌سازى و سالم‌سازى کردار و رفتار و نگرش‌هاى خود، برنامه‌اى روزانه را براى قرائت و حفظ قرآن همراه با تدبر در آن، و نیز مطالعه روایات اسلامى و مواعظ و کلمات حکمت‌آمیز و احکام فقهى و دستورات اخلاقى تنظیم کنیم. چنین برنامه‌اى مى‌تواند مذکِّرى باشد براى خواست کمال‌جوى انسان، و کمک مى‌کند تا هدف و راه صحیح نیل به هدف را که از مطالعه قرآن و روایات و کلمات بزرگان به دست مى‌آید در ذهن ماندگار شود. به ویژه، تلاوت قرآن و تدبر در آن، در این راستا تأثیرى به‌سزا دارد و از این رو بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.

خداى متعال در قرآن کریم در این باره مى‌فرماید:


وَلَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِر؛. قمر، 17

و هر آینه قرآن را براى پند گرفتن آسان ساختیم؛ پس آیا یادآرنده و پندگیرنده اى هست؟


و از همین رو است که به ما دستور داده شده هر چه مى‌توانیم قرآن بخوانیم:

فَاقْرَؤُا ما تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ؛. مزّمّل (73)، 20.

هر چه از قرآن میسّر مى‌شود، بخوانید.


وقتى انسان سوره‌اى از قرآن را حفظ کرد و مفاهیم آن را به خاطر سپرد، پیوسته آن مفاهیم متعالى در ذهنش مرور مى‌شوند و ذهن و فکر او را تحت تأثیر قرار مى‌دهند. هم‌چنین اگر دائماً اذکارى نظیر «الله اکبر» و «لا اله الا الله» ‌که حاکى از عظمت، قدرت و احاطه وجودى خداوند و ستایش او است‌ـ در گوش انسان طنین اندازد و شمیم جان‌فزاى آن بر دل سایه افکند، خط بندگى خداوند فراروى انسان ترسیم مى‌گردد و در پرتو آن، آدمى همواره مى‌کوشد تا در راستاى خواست و اراده و رضایت خداوند حرکت کند. در همین زمینه، هم‌چنان که قبلا روایت آن را نقل کردیم، در احوالات امام باقر(علیه السلام)آمده است که آن حضرت در همه حال، حتى زمانى که با مردم گفتگو مى‌کردند و به سخنان آنان گوش مى‌دادند، ذکر «لا اله الا الله» را بر زبان داشتند. ر.ک: اصول کافى، ج 2، کتاب الدعاء، باب ذکر الله عز و جل کثیرا، روایت 1.


و اما مهم‌ترین مواد منفى این برنامه خودسازى بدین شرح است:

ادامه دارد .......


منبع:

                                                                                                             

ازدواج ازدواج ازدواج

اولویت اول  بحث جهاد گروهی ،برای  اعضا ازدواج و تشکیل خانواده است :



ازدواج در گروه

مسائل ازدواج اعضای گروه در جلسه اینده برگزاز میشود ..با بررسی انجام گرفته و و تهیه فرم ها و مباحث مختلف انجام شده تمام اعضای  مجرد گروه امادگی ازدواج را دارند و تنها موانع  غیر قابل قبول نظیر (معیار های نادرست،نبودن فرد مورد نظر ،تمرکز بیش از حد بر مسائل مادی و..) سبب تاخیر در ازدواج  بزرگواران شد .

هم اکنون کم سن ترین عضو گروه 19 سال و بیشترین  28 سال دارند ..تمام اعضای بالای 25 سال  به صورت جدی با مطالعه و مشاوره و ایجاد تحولاتی در بخش هایی از زندگی خود  بزودی مراحل اولیه خواستگاری را طی خواهند کرد .

جلسه اینده مربوط به افراد 19 سال تا 25 سال است .

جوانان متاهل گروه  اداره جلسات را بر عهده گرفته اند

3 نفر از اعضای گروه داری فرزند هستند .برای این بزرگواران از سوی مسول گروه  هدیه ای ناقابل تهیه شد که در جلسه قبل به ایشان و همسفر اسمانی ایشان و فرزنداشان اهدا شد .

.

والله واسع علیم





پوستر ازدواج

برنامه


1. عبادت، به ویژه نمازهاى واجب را به موقع و با حضور قلب و اخلاص کامل انجام دهیم:


«قَدْ اَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ هُمْ فى صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ    (ـ مؤمنون/ 1 ـ 2.)

تحقیقاً رستگار شدند مؤمنان که در نمازشان خشوع دارند.


و در صورت امکان، مقدارى از وقت خود را به توجه قلبى، اختصاص دهیم و براى آن، وقت و جاى مناسبى را در نظر بگیریم:


«وَاذْکُرْ رَبَّکَ فى نَفْسِکَ تَضَرُّعاً وَ خِیفَةً»1

پروردگارت را به زارى و ترس در (دل) خود یاد کن.


ادامه این کار، موجب انس دل به خدا و چشیدن لذت مناجات با او و بى اعتناشدن به لذت‌هاى مادى مى‌شود. هم چنین انفاق و ایثار را که بهترین وسیله براى دل کندن از لذایذ مادى و تطهیر نفس، از آلودگى به دنیا است فراموش نکنیم:

«وَ مَنْ یُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَاُوْلئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ.»2

کسانى که از بخل نگه داشته شوند، ایشانند رستگاران.

«لَنْ تَنالُوا البِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ.»3

هرگز به نیکى نخواهید رسید تا از آن چه دوست دارید، انفاق کنید.

«خُذْ مِنْ اَمْوالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَکِّیهِمْ بِها.»4

از اموالشان صدقه‌اى بگیر که به وسیله آن ایشان را تطهیر و تزکیه کنى.


نماز و انفاق، اثر یکدیگر را کامل مى‌کنند و شاید به همین مناسبت باشد که در قرآن شریف غالباً با هم ذکر شده اند:


«وَ اَوْصانى بِالصَّلاةِ وَالزَّکاةِ ما دُمْتُ حَیّاً.»5

و (خدا) مرا سفارش به نماز و زکات کرد مادام که زنده ام.

1ـ اعراف/ 205.

2ـ حشر/ 9؛ تغابن/ 16.

3ـ آل عمران/ 92.

4ـ توبه/ 103.

5ـ مریم/ 31.

------------------------------------


.2 همه روزه مقدارى از وقت خود را به فکرکردن، اختصاص دهیم، فکرکردن درباره صفات و آیات الهى، و هدف آفرینش، و نعمت‌ها و احسان‌هاى بى پایان او، و هم چنین درباره تشخیص راه صحیح، و طولانى بودنمسیر، و کم بودن وقت و نیرو، و کثرت موانع، و بى ارزشىِ اهداف دنیوى، و محدود و مشوب بودن لذت‌هاى آن، و مسبوق و ملحوق بودن آن‌ها به آلام و رنج‌ها و مصیبت‌ها و درباره دیگر چیزهایى که انسان را در پیمودن راه بندگى تشویق مى‌کند و از خودپرستى و دنیاپرستى باز مى‌دارد:


«اِنَّ فى ذلِکَ لایات لِقَوْم یَتَفَکَّرُونَ.   ـ رعد/ 3.

در آن نشانه‌هایى است براى مردمى که مى‌اندیشند.


------------------------------------

3. یک برنامه روزانه بگذاریم براى قرائت قرآن شریف با توجه و تدبیر و هم چنین مطالعه روایات و مواعظ و کلمات حکمت آمیز و احکام فقهى و دستورات اخلاقى تا همواره هدف و راه صحیح آن در خاطرمان بماند و آگاهنده و مذکرى براى خواست کمال جویى ما باشد.


«وَ لَقَدْ یَسَّرْنا الْقُرْانَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِر؟    »ـ قمر/ 17، 22، 32 و 40.

تحقیقاً قرآن را براى ذکر (پند و آگاهى میسر ساختیم). پس آیا پندگیرنده‌اى هست؟

                                                                                                                                           ------------------------------------



و مهم ترین مواد منفىِ این برنامه به قرار ذیل است:

1. در التذاذات مادى، زیاده روى نکنیم که موجب انس نفس به لذت‌هاى حیوانى بشود، بلکه سعى کنیم انگیزه ما در استفاده از نعمت‌هاى دنیوى، تهیه مقدمات سیر، یعنى سلامت و قوّت و نشاط بدن براى عبادت و شکرگزارى باشد. روزه گرفتن و پرنخوردن و کم گفتن و کم خفتن با رعایت اعتدال و حفظ سلامت، جزء این ماده مى‌باشد.

«وَالَّذِینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ.کسانى که از یاوه روگردانند.مؤمنون/ 3.

«وَ اَنْ تَصُومُوا خَیْرٌ لَکُمْ.»و این که روزه بگیرید براى شما خیر است. بقره/ 184.



.2 قواى حسى و خیالى را که مى‌توانند به طور تداعى، منشأ انگیزش امیال حیوانى شوند، کنترل کنیم، به ویژه چشم و گوش را از دیدن مناظر شهوت انگیز و شنیدن سخنان و اصوات باطل و سرگرم کننده حفظ کنیم و به طور کلى، از آن چه توجه ما را به چیزهاى غیر مَرْضىِ خدا جلب مى‌کند، خوددارى نماییم:

«اِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالفُؤادَ کُلُّ اُوْلئِکَ کانَ عَنْهُ مَسئُوْلا.»سراء/ 36.

همانا گوش و چشم و دل، درباره همگىِ آن‌ها سؤال خواهد شد.



3. اندیشه خود را از لغزشگاه‌هاى فکرى دور بداریم، مخصوصاً از مطالعه و بحث درباره شبهاتى که قدرت پاسخ گویى به آن‌ها را نداریم، خوددارى کنیم و اگر احیاناً این گونه شبهات به ذهنمان راه یافت یا به گوشمان خورد، فوراً در صدد پیداکردن پاسخ قانع کننده آن‌ها برآییم:

«وَ قَدْ نَزَّلَ عَلَیْکُمْ فِى الْکِتابِ اَنْ اِذا سَمِعْتُمْ آیاتِ اللّهِ یُکْفَرُ بِها وَ یُسْتَهْزَأُ بِها فَلا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتّى یَخُوضُوا فى حَدیث غَیْرِهِ اِنَّکُمْ اِذاً مِثْلُهُمْ اِنَّ اللّهَ جامِعُ الْمُنافِقِینَ وَالْکافِرِینَ فى جَهَنَّمَ جَمِیعاً.»ـ نساء/ 140.

تحقیقاً در کتاب نازل کرده است که هرگاه شنیدید آیات الهى مورد انکار و استهزا قرار مى‌گیرد، با ایشان ننشینید تا در سخن دیگر وارد شوند (اگر نشستید) شما هم مثل ایشان خواهید بود. همانا خدا کافران و منافقان را همگى در دوزخ جمع خواهد کرد.

«مَنْ اَصْغى اِلى ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ فَاِنْ کانَ النّاطِقُ یُؤَدّى عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ اِنْ کانَ النّاطِقَ یُؤَدّى عَنِ الشَّیْطانِ فَقَدْ عَبَدَ الشَّیْطانَ.»ـ وسائل الشیعه، ابواب صفات قاضى، باب 10، ح 9 و 13.

کسى که به گوینده‌اى گوش فرا دهد، او را پرستش کرده است. پس اگر گوینده از طرف خدا باشد، خدا را پرستش کرده و اگر از طرف شیطان باشد، شیطان را پرستش کرده است.




نکته‌اى را که نباید در تنظیم و اجراى برنامه، از نظر دور داشت، رعایت اصل تدریج و اعتدال است؛ یعنى هیچ گاه نباید فشار طاقت فرسایى را بر خود تحمیل کنیم؛ زیرا علاوه بر این که موجب عصیان و سرکشىِ نفس مى‌شود؛ ممکن است زیان‌هاى بدنى یا روانىِ جبران ناپذیرى را به بار آورد. بنابراین، خوب است در طرح برنامه، با شخص آگاه و قابل اعتمادى مشورت کنیم. نیز از طرف دیگر، نباید در اجراى برنامه‌هاى حساب شده، سستى رواداریم و براى ترک آن‌ها بهانه جویى کنیم؛ زیرا تأثیر قابل توجه این برنامه‌ها در ادامه آن‌ها است. و در هر حال، باید اعتمادمان به خدا باشد و توفیق خود را از او بخواهیم.


منبع:


http://bayanbox.ir/view/670007592481386823/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C.jpg

بشر مدرن

خورشید تازه سر از بستر آب های سبز دریا برداشته و اشعه زرفام خود را بر چهره های خواب آلوده سرنشینان کشتی تابانده است سرنشینانی که به تازگی از خواب دوشین بیدار شده اند و با خیال راحت و بی خبر از همه جا به خوردن و آشامیدن و انواع سرگرمی ها پرداخته اند و کشتی همچنان در اقیانوس کران ناپیدا پیش می رود . در این میان یک نفر که هشیار تر به نظر می رسد اندکی به فکر فرو می رود و آنگاه رو به همنشینان کرده می پرسد ما به کجا می رویم ؟ دیگری که گویی از خواب پریده است حیرت زده همین سوال را از دیگران می کند و ...

بعضی آنچنان سرمست شادی و سرگرمی هستند که وقعی به آن نمی نهند و بدون این که به پاسخ آن بیندیشند به کار خود ادامه می دهند ولی این سوال اندک اندک گسترش می یابد و به ملوانان و ناخدا هم می رسد ، آنها هم بدون این که پاسخی داشته باشند سوال را تکرار می کنند و سرانجام علامت سوالی بر فضای کشتی نقش می بندد  و دلهره ی عجیب و پریشانی فراگیری پدید می آید .

آیا این صحنه تخیلی داستان مردم جهان نیست که بر سفینه عظیم زمین سوارند و در حالی که در فضای کیهانی به دور خود می چرخند اقیانوس بی کران زمان را در می نوردند ؟ و ایا مثل ایشان مثل چهارپایان سردر آخور نیست ؟

آموزش فلسفه ، جلد اول نویسنده علامه مصباح یزدی


                                                                                                                           

فیلم محمد رسول الله مجید مجیدی

دوستان  هم شهری و هم استانی   به صورت دسته جمعی  بلیط فیلم محمد رسول الله را تهیه کرده اند .

تمام اعضای تهران به صورت دو گروه 7 نفره  بلیط تهیه کرده اند (بر اساس محل زندگی و کار و تحصیل).بقیه  اعضا طبق  وسعت  و تعداد سینماهای استان و شهرشان  بلیط تهیه کنند

در مباحث گروهی میتوانید در مورد موضوعات فیلم بحث کنید و برای نقد ان نیز از میان دوستان رشته های مرتبط یا دوستان اگاه استفاده کنید و یا درخواست استاد دهید .

قبل رفتن به سینما تاریخ اسلام  را بخوانید ..

برای موفقیت اسلام ناب و نابودی دشمنان پیامبر  نیز دعا کنید .

با وضو وارد سینما شوید .

در مورد هنر اسلامی و اهمیت استفاده از هنر  بخصوص سینما نیز میتوانید جلساتی قبل یا بعد فیلم داشته باشید .

>

شخصیت پیامبر اسلام  :

   

                                                    


                              تبلیغات فیلم محمد رسول الله در تهران +تصاویر